Vilniečiai visais laikais mėgo triukšmingai pasilinksminti. Norėdami netradiciškai paminėti savo asmeninę ar organizacijos sukaktį, rinkitės šią pažintinę – pramoginę ekskursiją, kurios metu sužinosite daug naujo. Kaip buvo pasitinkami valdovai ir su pergale grįžtantys karvedžiai, kada amatininkai švęsdavo savo globėjų šventes, kodėl net ir laidotuvės virsdavo pramoga, kokios prievolės miestiečiai bijojo labiau nei karo, bado ir maro, kas yra stabkūlis ir kur jį dar galima pamatyti, kokios puotavimo ir šventimo tradicijos šiandien mus glumintų, o kokios yra išlikusios iki šiol – visa tai ir daugiau sužinosite ekskursijoje „Vilniečių šventės ir puotavimo ypatumai“.
I dalis ( ~ 2 val. Ekskursija „Valdovų rūmų“ viduje)
- Valdovų rūmai – karališkų linksmybių, puotų ir elitinių renginių Vilniuje epicentras ir svarbiausias Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės objektas – mūsų ilgaamžės valstybės būties ir raidos įrodymas. Pasivaikščiojimas po Valdovų rūmus, tai kelionė laiku, užtruksite tik dvi valandas, o sužinosite ir pamatysite 600 metų siekiančią istoriją.
II dalis ( ~ 1 val. Į lankomus objektus neužeinama)
- Prezidentūra – Imperatoriaus B. Napaleono silpnybių liudininkė.
- Vilniaus universitetas – novatoriškų idėjų židinys ne tik mokslo pasiekimuose.
- Šv. Jonų g. – žymiausių Lietuvos didikų – Radvilų, Pacų, Sapiegų saloninio gyvenimo užkulisiai.
- Pilies g. – garbingiausių Vilniaus svečių sutikimo rūpesčiai ir linksmybės.
- Rotušės aikštė – centrinė miestiečių susibūrimų ir pramogų vieta.
III dalis ( ~ 2 val. ekskursinės programos tęsinys restorane)
Šiltai ir maloniai gurkšnodami Senovinį restorano „Lokys“ vyną su prieskoniais (saldus vynas su cinamonu, gvazdikėliais, imbieru… Senovėje buvo tikima, kad jis turi gydomųjų galių), išgirsite pasakojimą apie puotavimo tradicijas XVI-XVII a., itališkas madas ir naujoves, stalo etiketo įmantrybes, valgymo bei gėrimo mastus, patiekalų gausybes ir kitas kunigaikščių, bajorų bei didikų linksminimosi keistenybes. Programos pabaigoje svečiams bus pateiktos intelektualiai linksmos praktinės užduotys iš senojo Vilniaus miestiečių gyvenimo. Geriausiai įsisavinę žinias, bus apdovanoti originaliais prizais.
IV dalis (trukmė pagal pageidavimą)
Vakarienė* viename seniausių Vilniuje veikiančių restoranų, garsėjančiame plačiu žvėrienos patiekalų asortimentu ir jaukiai įrengtais gotikiniais rūsiais, menančiais XV amžių. Galėsite įsitikinti, kad tradiciniai lietuviški patiekalai yra ne tik vėdarai ir cepelinai. Mūsų didikai itin mėgo įvairiais padažais pagardintus žvėrienos kepsnius. Jūs taip pat galėsite mėgautis didikų stalo vertais stirnienos kepsniais ir malonia kolegių draugija. Puotaukite lyg tikros rūmų damos ir ponai!